Alt om grønt billån 

Få grønt billån

Elbiler og hybridbiler fylder mere og mere på de danske veje. Er du nysgerrig på, hvordan de bliver finansieret? Det gør de med et såkaldt grønt billån, som mange udbydere har indført i takt med den øgede efterspørgsel på grønne biler. 

Det er aldrig billigt at købe en ny bil. Det er elbiler og hybridbiler heller ikke. Der skal derfor som regel et billån til for at kunne finansiere købet. Det er her, et grønt billån kommer ind i billedet. Og hvad er det så? 

Hvad er et grønt billån? 

Mange banker ønsker at komme den grønne omstilling i møde. I og med at mange er nødt til at låne for at kunne købe en elbil, etablere solceller og andet, har flere og flere banker valgt at tilbyde det, de kalder for grønne lån, herunder grønt billån

De kaldes alt lige fra miljøbillån og elbilån til grønt billån. Lånene er de samme og er typisk angivet til at være billigere sammenlignet med billån til benzin- og dieselbiler for at gøre det attraktivt netop at omsætte sin nuværende bil til en grønnere en af slagsen. 

Grønne lån er derfor kort sagt lån til bæredygtige og miljøvenlige formål, der bidrager til den grønne omstilling i samfundet. Når du derfor overvejer at få en elbil eller hybrid, kan du med fordel spørge banken, om de kan tilbyde dig et fordelagtigt grønt lån i stedet. 

Hvilke fordele har grønne billån? 

Prisen for et grønt billån er selvfølgelig én ting. Noget andet er de lavere renter, der følger med. Men der er også andre fordele. For i nogle tilfælde vil du faktisk kunne nøjes med en udbetaling på bare 10 procent, hvilket er 10 procent mindre end ved almindelige billån. Altså behøver du ikke spare lige så meget op eller hive lige så mange penge op af lommen til at begynde med. Dog kan det have en indflydelse på løbetiden. Dette skal du derfor være opmærksom på. 

Men det stopper ikke her. For du kan også være heldig at have en bank eller finde en udbyder, der har lave og attraktive oprettelsesgebyrer. 

Det er naturligvis ikke kun fordele og en gavebod, der er ved grønne billån. For der vil altid være nogle betingelser, som du skal være opmærksom på, når du låner penge. Dette kan være, at du skal være kunde, at du maksimalt må låne for et bestemt beløb, eller at du skal samle alle dine lån hos banken eller udbyderen. 

Så længe du blot er opmærksom, vil du kunne drage nytte af de mange økonomiske fordele, der kan være ved grønne billån. 

Er grønne billån altid de billigste? 

Til trods for at mange grønne lån er billige og billigere end almindelige lån, er det ikke givet på forhånd. Det kan derfor også være en fordel at undersøge andre muligheder, inden du skriver under på et lån i forbindelse med købet af en elbil. 

Undersøg derfor gerne mulighederne, så du kan spare så mange penge som muligt. 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *