3 tips til at undgå rod i køkkenet

affaldssorteringssystem

Elsker du at være i gang i køkkenet? Men efterlader du det for ofte i rodet tilstand? Det kan være svært at holde det ryddeligt, fordi det hele tiden er i brug. Hvordan du udnytter pladsen bedre og ikke mindst får organiseret tingene bedre, giver vi dig nogle tips til herunder. 

1. Organiser alt, hvad organiseres kan 

Det bedste du kan gøre for dig selv og dit køkken, er at organisere det. For når du er opmærksom på at sætte ting i system, kan du skabe et overskueligt udtryk, som giver dig overskud og glæde ved at være i køkkenet. Køb gerne en masse beholdere til tørvarer som pasta, havregryn, mel og krydderier, som passer ned i dine køkkenskuffer. For så slipper du for at have en masse poser stående, som kommer til at rode. Køb også kun tørvarer, når du har brug for det – og lad være med at købe en masse ekstra. 

Du kan også med fordel implementere et smart affaldssorteringssystem i dine skuffer, så affaldet heller ikke kommer til at rode i hjørnerne af køkkenet. 

Få inspiration til større udendørs affaldssorteringssystemer her

2. Tænk i alternative opbevaringsløsninger 

Der kan være meget i et lille køkken, når bare du tænker i alternative løsninger. Uanset størrelsen på dit køkken, er det altafgørende, at du ikke har for mange ting til at stå fremme. Du skal derfor gerne finde en plads til alle de overflødige ting eller dem, som lige nu står fremme og tager pladsen fra overfladerne. Det kan være at få et højskab eller måske en reol eller stor skænk, du kan have stående i forbindelse med dit køkken. Det giver ekstra opbevaringsplads, samtidig med at det tjener en æstetisk funktion. 

Husk også gerne at bruge pladsen ovenpå dine køkkenskabe, så længe du blot sørger for at holde det ryddeligt og pænt. Det kan være til de redskaber, du ikke bruger så tit. Eller til at have ting som servietter og køkkenrulle stående. 

3. Hold dit køkken så minimalistisk som muligt 

Har du nogle ting, du aldrig bruger? Har du tendens til at samle sammen af tallerkener og glas? Brug den manglende plads i køkkenet som en øvelse i at leve mere minimalistisk. Det behøver ikke være at have én tallerken og ét glas til hver mand i husstanden. Men hvorfor have en raclette, hvis den aldrig bliver brugt? Og hvad er meningen med at have 25 tallerkener, hvis det alligevel maksimalt er 10, der bliver brugt, inden opvaskemaskinen sættes i gang? Det er sundt at rydde og sælge ud i ting, der ikke bliver brugt. Fordelen er ikke kun, at det giver mere plads i køkkenet. Det giver også dig langt mere energi og overskud, fordi det ikke vælter ud med en masse ting over det hele. 

Start med ét skab ad gangen, så det ikke bliver for uoverskueligt et projekt for dig! Det kunne passende være det store hjørneskab, hvor der gemmer sig alt for mange beholdere, gryder og pander, som alligevel ikke bliver brugt. Det er svært at skille sig af med ting – men det er en lettelse, når det er gjort! 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *